Valpolicella Ripasso, Arduini
€16,75
Wijnhuis
Luciano Arduini
Herkomst
Italië/ Veneto
Soort
Rood
Druivensoort(en)
Corvina Veronese 60%, Corvinone 20%, Rondinella 20%
Wijnbereiding
Eerste maceratie van ongeveer 15 dagen waarin handmatig neerslaan en overpompen wordt uitgevoerd, waarna de “Ripasso” -techniek zal worden uitgevoerd, dat is een fermentatie op de intacte huiden van Amarone tussen februari en maart, gedurende ongeveer 10 dagen. Na het rekken wordt de wijn overgebracht naar grote eiken vaten, om ongeveer 12 maanden te rijpen, gevolgd door verdere rijping in de fles.
Smaakprofiel
In de neus stuivend fruit (met zwarte kersen, bramen) en een notig karakter, en als de wijn wat rijpt een leergeur. Nauwelijks speurbaar hout. In de mond een zachte aanzet, lekker fruit en een warm, mondvullend karakter, dat in evenwicht wordt gehouden door fijne zuren. Lange afdronk, waarin de tannines voor een Ripasso opvallend prettig zijn.
Wijn / spijs
Gevogelte, Kalfs- en varkensvlees