1. Wijn proeven

    wijnproeven

Proeverij

Een gezellige en leerzame avond, hoe werkt het?

Tijdens een gezellige avond in ongedwongen sfeer proeft u een aantal kwaliteitswijnen over het in overleg gekozen thema. Het doel van de proeverij is om u kennis te laten maken met verschillende wijnen en daardoor u kennis over wijn te vergroten.

Zo zult u meer van de wijn genieten en zult u meer kennis opdoen over uw eigen smaakprofiel. Dit zal een ondersteuning kunnen geven bij het aankopen van wijn en ook bij het samenstellen van een wijn/spijscombinatie komt dit goed van pas.

Bij een proeverij gaan we als volgt te werk:

 

Welkomst/ontvangst

bij ontvangst krijgt u een lekkere mousserende wijn als welkomstdrankje daarna volgt een korte introductie op het thema (vaak ondersteunt met een powerpoint presentatie)

 

Proeven

Na het welkomstdrankje en de introductie starten we met het proeven van de wijnen die bij het gekozen thema horen. Per wijn zal er extra informatie gegeven worden over de betreffende wijn. U kunt middels een proefformulier uw bevindingen noteren. Tijdens het proeven worden er bijpassende hapjes geserveerd.

 

Locatie

De proeverij zal plaatsvinden in het proeflokaal van Vinjosh Wijnen met een maximaal van 12 personen. In de zomer is het ook mogelijk om de proeverij in de tuin te laten plaatsvinden met een maximum van 20 personen als het weer dit toelaat.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de proeverij op een andere locatie te laten plaatsvinden. (informeer even voor de mogelijkheden)

    

 

 

 

 

 

 

 

Thema's

Enkele mogelijke thema's voor een proeverij kunnen zijn:

-wijnen uit een bepaald land

-wijnen uit een bepaalde wijnstreek

-wijnen van dezelfde druivensoort

-zomerwijnen/terraswijnen

-wijn/spijscombinatie

 

Kosten

De kosten voor een proeverij bedragen 20,- euro per persoon met een minimum van 8 personen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd