Wijnhuis Harald Hexamer

Wijnhuis Hexamer ligt in het Nahedal. In het Nahedal worden er op zo’n 4000 hectare druiven verbouwd. De hoogte van de Hunsrück die zorgt voor beschutting tegen de harde wind en de milde temperaturen zorgen voor een uitstekend wijnbouwklimaat. De bodem heeft een grote verscheidenheid aan samenstelling, o.a. kwartsiet, leisteen, porfier,melafier, bond zandsteen en klei. Deze grondsoorten geven ieder hun eigen karakter af in de wijnen.

Harald Hexamer. verbouwd in dit gebied op 33 hectare diverse druivenrassen zoals Riesling, Grauburgunder Weissburgunder, Scheurebe, Sauvignon Blanc en Pinot Noir.
Zo’n 70 % van zijn aanplant bestaat uit Riesling.
Het is de wijngaard die een beslissende impuls geeft voor een goede wijn. In de kelder kun je alleen optimaliseren van wat de druiven je hebben gegeven op het gebied van aroma’s en zoetheid. Dit is waarom er zoveel aandacht uitgaat naar zijn wijngaarden. De rijpe druiven worden 2 keer geselecteerd en allen met de hand worden geplukt omdat zo alleen kan worden bepaald welke druiven de juiste rijpheid hebben.
Dit is streven naar top kwaliteit, streven naar een wijn met voor iedere druivensoort zijn eigen karakter. Het streven naar natuurlijke aroma’s zoals kruisbessen,citrustonen en de rokerige tonen van de grondsoort zoals porfier maken de wijngaarden tastbaar.

Een van de toplocaties is de Rheingrafenberg, met als grondsoort kleurrijke zandsteen en zijn mikroklimaat met warme dagen en koele nachten. De idealen plek om een top Riesling te produceren.

Duurzaamheid staat bij Hexamer al lange tijd op de voorgrond.
Bemesting gebeurt met stro, mest en groen, verwarming gebeurt met hout uit eigen bos.
Ook de eiken vaten worden geproduceerd met hout uit eigen bos. Zelfs de flessen zijn zo ontworpen dat zij bijdragen aan een laag energieverbruik tijdens productie en transport.

Al met al een wijnhuis gericht op de toekomst met Top wijnen

25Opt-in

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle interessante aanbiedingen en evenementen.

Gefeliciteerd! Je bent lid van onze wijnclub.