Ferreira Ruby Port

12,00

Wijnhuis
Ferreira

Herkomst
Portugal

Soort
Rood / Port

Druivensoort(en)
Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

Wijnbereiding
Het maken van port begint hetzelfde als het maken van gewone wijn, met gisting van de druivenmost. Tijdens deze gisting zetten de gisten in de most suikers uit de druiven om in alcohol. Bij het maken van port wordt dit proces vroegtijdig gestopt door wijnalcohol toe te voegen aan de most. De gisten stoppen hierdoor met werken en het gevolg hiervan is dat er nog veel onvergiste suikers in de wijn achterblijven. Zo komt port aan zijn zoete smaak. (Er bestaan overigens ook enkele droge ports, hiervoor laat men eerst alle suikers vergisten voordat er nog extra alcohol wordt toegevoegd. )

Smaakprofiel
Vers, rijp rood fruit en elegant zoet.

Wijn / spijs
Heerlijk als aperitief, bij zachte kazen en bij zoete nagerechten

Categorieën: ,
25Opt-in

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle interessante aanbiedingen en evenementen.

Gefeliciteerd! Je bent lid van onze wijnclub.