Banyuls, Cuvée, La Galline

17,50

Wijnhuis
Les Vignerons Catalan

Herkomst
Frankrijk / Languedoc-Roussillon

Soort
Vin doux naturel

Druivensoort(en)
Grenache

Wijnbereiding
De arts en scheikundige Arnaud de Villeneuve ontdekte een techniek (Mutage) tijdens het maken van wijn, waarbij door toevoeging van alcohol tijdens de vergisting het gistingproces voortijdig gestopt wordt. Door het stoppen van het gistingsproces worden niet alle suikers tot alcohol omgezet waardoor de restsuikers voor een zoete smaak van de wijn zorgen. Banyuls laten ze vergisten tot 6% waarna ze alcohol erbij doen en het alcoholpercentage zo op ongeveer 15% uitkomt. Villeneuve gaf deze wijn de naam Vins doux naturels, of natuurlijke zoete wijnen.

Smaakprofiel

In de neus specerijen, gedroogde vijgen, rozijnen, donkere chocolade en een toets tabak. De smaak is krachtig, geconcentreerd en mooi zoet.

Wijn / spijs
Blauwschimmelkazen, chocolade en op chocolade gebaseerde gerechten.

25Opt-in

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle interessante aanbiedingen en evenementen.

Gefeliciteerd! Je bent lid van onze wijnclub.